Passa al contingut principal
El nom de Mirapeis vol dir "mirant al puig". Amb una intenció clarament embolicadora molt freqüent a l'Edat Mitjana es va voler canviar l'ètim pel significat de "mirant els peixos". De fet, l'actual símbol del poble són dos peixos. Aquesta voluntat té a veure amb la tradició artúrica. El rei pescador tenia un cavaller que l'acompanyava  a pescar i mentre el rei pescava, el cavaller amb l'espasa clavada en terra, com si fóra una creu, pregava mirant els peixos. La primera imatge és de l'actual poble de Mirapeis, en francès Mirepoix. En 1244 no era així ni estava en el mateix lloc. Va patir un greu incendi a finals del segle XIII i el reconstruïren en un altre emplaçament. La segona imatge és una simulació de com devien ser les construccions d'aquell Mirapeis de 1244.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ramon de Perella era el senyor de la ciutadella de Montsegur. Un senyor sense poder efectiu, acorralat pel setge de la croada i per la seua implicació a favors de la doctrina càtara. Un altre amic, l'escriptor Tomàs Moreno va deixar-me aprofundir la seua ànima per tal de donar vida al senyor de Montsegur.
Perspectiva de Montsegur. El setge a la ciutadella va fer-se des del vessant més inaccessible. El setge va durar nou mesos i fou el més difícil de la croada contra els albigesos.
El dolent més dolent és aquell que podria passar per sant. L'últim responsable de la segona part de la croada contra els càtars fou Lluís IXè de França i temps després fou nomenat sant de l'església catòlica. Al llibre, un dimoni ha pres el control del seu cos; la qual cosa justificaria moltes decisions que prengué abans que el feren sant.